Escoffier, A.

A. Escoffier's store kogebog

Nyt Nordisk Forlag, 1972. 753 sider. Indb. kart.

Escoffiers store kogebog. en kogebogsklassiker, som er det absolutte standardværk om klassisk fransk kogekunst. Den berømte kok Auguste Escoffier (1846-1935) begyndte sin karriere som kokkeelev i 3-års alderen hos sin onkel, der havde en kendt restaurant i Nice. Senere arbejdede han i Paris, Luzern og Monte Carlo. I 1890 indledte han et samarbejde med hotelkongen Cécar Ritz og blev køkkenchef på Savoy Hotel i London. Her var han indtil 1898, hvor han flyttede til Carlton Hotel, et af tidens mest mondæne hoteller. Escoffier opnåede al den hæder og berømmelse som en kok kan opnå. Som belønning for sin indsats for at udbrede kendskabet til det franske køkken blev Escoffier Ridder af Æreslegionen i 1920. Året efter trak han sig tilbage efter at have brugt 62 år i køkkenregionerne. Escoffiers store kogebog indeholder bl.a. opskrifterne på de mange retter Escoffier selv opfandt, heriblandt desserten Peach Melba, som han komponerede til ære for sangerinden Nellie Melba. Med forord af George kringelbach. Pænt eks.

150,00 DKK

Udsolgt

Shopping Cart
Scroll til toppen