Arrangementer 2023

6.SEPTEMBER KL. 18.30-20 på Øster Farimagsgade 73


MØD UFFE ELBÆK I SAMTALE OM HANS NYESTE BIOGRAFI

Uffe Elbæk fortæller om sin modige, visionære og samtidig løsningsorienterede debatbog Tvivl, håb og handling.

 

Afsættet for bogen er et spørgsmål, Uffe Elbæk ikke havde noget godt svar på, hvilket sendte ham ud på et halvt års opdagelsesrejse i søgen efter håb. I bogen tager Uffe Elbæk livtag med mange af de udfordringer og konflikter de fleste af os slås med i disse år. Ikke mindst spørgsmålet om hvilken verden vi efterlader til vores børn og børnebørn. Er der stadig håb eller står vi overfor et civilisationssammenbrud? Tvivl, håb og handling er lige dele samfundsanalyse og opfordring til alle progressive kræfter om ikke bare at se og anerkende hinanden, men byde hinanden op til dans

 


LITTERÆR VANDRING & SALON A LA THOMASINE GYLLEMBOURG

 4.NOVEMBER KL. 14.15-16 ved Holmes Kirkegaard

Thomasine Gyllembourg. -var 1800-tallets mest læste kvindelige forfatter, men i dag er hun glemt. Kun de færreste har læst hendes værker. Kom med til salon og bliv klogere på hende!

I år er det 250 år siden Thomasine blev født, og i den anledning kan du få et indblik i hendes liv og litterære verden. Vi besøger Thomasines grav på Holmens Kirkegård og hører om hendes lange vej mod forfattergerningen. Derefter går vi til bogcaféen Bøger & Kuriosa lige overfor og forsøger over kaffen at genskabe lidt salonstemning a la Thomasine, imens vi dykker ned i i et par passager fra både breve og værker – især med fokus på datidens kønsroller.

STED: Vi mødes ved hovedindgangen til Holmens Kirkegård på Dag Hammerskjölds Allé kl. 14.15. 

PRIS: kr. 160,- inkl. kaffe og kage i Bøger & Kuriosa efterfølgende. Tilmelding og betaling senest d. 3.november til mobilpay 26735590. 

13.SEPTEMBER KL. 18.30-20 på Øster Farimagsgade 73


MØD NIELS RAVN, ZI FAN MEI , LARS RAVN & SALIM ABDALI I SAMTALE OM LYRIK OG KULTUR

Den kinesiske digter Zi Fan Mei er på besøg i København. Hun er gift med Maleren Lars Ravn. Sammen har de udgivet bogen “Hvem er vi?” – et rigt illustreret værk med poesi og prosa på dansk, kinesisk og engelsk. Zi Fan Mei og Lars Ravn læser eksempler og fortæller om ægteskabet og livet i Kina.
Digteren Salim Abdali er hjemme igen efter et besøg på China Normal University i Beijing, som han er knyttet til siden 2017. Han fortæller om sine oplevelser i Kina og læser op af sine egne digte.
Forfatteren Niels Hav har været inviteret til Kina flere gange, og en del af hans digte er udkommet på kinesisk. Han fortæller og læser digte skrevet under rejser i Kina.

 

Shopping Cart
Scroll til toppen