BØRNS SKOLEVÆGRING

Foredrag og dialog tirsdag den 12. marts 2019 kl. 16.30-18.00

Pris: 60 kr. (mobilpay 38470 mrk. skole eller bestil direkte i bogcafeen). Husk forudbestilling.

Børn er ikke altid glade for at gå i vuggestue, børnehave eller skole. Særligt i skolealderen kan det udvikle sig til det længerevarende fravær, som kaldes skolevægring. Der kan være mange grunde til skolevægring, og ofte ved barnet ikke rigtig selv, hvorfor det ikke vil i skole. Barnet siger for eksempel, at det gør ondt et sted i kroppen, men der er sjældent tale om sygdom. Eller det synes, at skolen er ’dum’ uden rigtig at kunne præcisere det.

Erfaringsmæssigt er der imidlertid mere specifikke grunde til, det, når et barn ikke er glad for sin skole (eller daginstitution). Skal problemet løses, må forældrene finde ud af, hvad de mere specifikke grunde er i deres barns tilfælde. Bedst er det, når det kan foregå i samarbejde med institutionen eller skolen. Derudover kan sagkyndig bistand også være nødvendig. 

Lars Rasborg vil fortælle om grunde til, at børn ikke vil i børnehave eller skole, om at finde grundene i det enkelte tilfælde og om at afhjælpe problemet.  

Foredraget henvender sig til forældre, lærere, pædagoger og andre interesserede. Det bygger på tankegange og metoder fra hans bog, Sunde børns problemer, som dog ikke omtaler skolevægring direkte.

Lars Rasborg er børnepsykolog og har gennem mange år rådgivet forældre og samarbejdet med daginstitutioner og skoler i forbindelse med institutions- og skolevægring.  Nærmere oplysninger på www.lrpsykolog.dk

Shopping Cart
Scroll til toppen